Förskolor & skolor

Bra barnomsorg och omtyckta skolor

För alla barnfamiljer är en fungerande och omtyckt barnomsorg och skola kanske det viktigaste vid valet av bostadsområde. Här i Blackeberg finns många valmöjligheter och anrika skolor.

Skola_gymnasium_1100x500

Förskolor

Det finns ett tiotal olika förskolor i Blackeberg, i kommunal och privat regi, bland annat en Montessoriförskola. Förskolan ”I Ur och Skur Täppan” drivs som ett personalkooperativ och ekonomisk förening.

Populär öppen förskola

På Vinjegatan 8 finns öppna förskolan som är så populär att den lockar barn och föräldrar från hela Västerort.

Flera grundskolor i området

De anrika och populära grundskolorna i området – Blackebergsskolan och Södra Ängby skola – ligger på bekvämt gångavstånd. 2017 fyllde Blackebergsskolan 65 år!

Gymnasium

När barnen har gått ut grundskolan finns ett mycket populärt gymnasium i Blackeberg, ett av Stockholms mest eftertraktade. Blackebergs gymnasium har sedan flera år tillbaka samarbeten med skolor i Europa och Afrika för att bredda och ge undervisningen en mer internationell profil. Ibland bor skolans elever hos utbytesfamiljen och då tar de deltagande eleverna sedan emot en utländsk student i sin familj.

Skolbibliotek i världsklass

Blackebergsskolans bibliotek har utsetts till ett skolbibliotek i världsklass 2013 av fackförbundet DIK, en utmärkelse som skolan förstås är mycket stolt över.